Я, війна і пластикова граната (Театр на Печерську)

22 квітня 2023

17:00

Київ, Київський академічний театр на Печерську

Событие прошло!

Короткі історії на фоні війни

24 лютого наше життя докорінно змінилося. Хтось лишився без домівки, хтось вимушено поїхав за кордон, хтось узяв зброю до рук, хтось почав волонтерити.


«Я, війна і пластикова граната» — цикл коротких історій про людей, які шукають способів адаптації до нової реальності. Кожен із них стоїть перед вибором: поїхати, або залишитися, боротися або переховуватись, рятувати себе чи допомогти ближньому. Це історії з «тилу»: з глибин харківського метро, з блокпостів спальних районів столиці, з окупованих передмість, з телеграм-чатів та розмов із померлими. Це історії про любов і ревнощі, про турботу і безпомічність, про розгубленість і надію на те, що «у цьому новому світі, в якому ми опинилися, теж можна грати у футбол, їсти персики і посміхатися».

Режисерська група: Олександр КРИЖАНІВСЬКИЙ, Ігор РУБАШКІН

Драматургія: Ніна ЗАХОЖЕНКО

Музичне рішення: Тетяна ХОРОШУН, Андрій МЕРХЕЛЬ

Сценографія: Таїсія КАРАСЬ

Відеоарт: Денис БЄЛЯЄВ

Актори: Ігор РУБАШКІН, Григорій БАКЛАНОВ, Ольга ЦІЦІЛІНСЬКА, Юрій ВУТЯНОВ, Руслан СОКОЛЬНИК, Анна РОМАНОВА, Кароліна МРУГА, Григорій НАУМОВ.

Реалізовано за підтримки Goethe-Institut / Фінансування здійснюється зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2022 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut.