Вистава «Через Пекло»

19 квітня 2024

18:30

Київ, Театр на СОЛОм‘янці

Событие прошло!

Кримінальна драма «Через Пекло» (за новелою Івана Франка "Сойчине крило")

Трохи андеґраундна, молодіжна, а водночас затишна атмосфера театру в підземеллі посеред житлового масиву. Відчуття, що в цьому дивному підвалі може відбутися все, що завгодно. І не знаєш, чого очікувати. На виставі чекають сильні емоції, серйозні етичні питання і неоднозначний – тим більш цікавий – режисерський задум.

Історія про двох закоханих. Вистава на п’ять акторів, деякі – в кількох ролях. Шум потяга в суцільно чорному камерному залі, світло вихоплює з темряви чотирьох чоловіків у білих сорочках – надемоційний головний герой Массіно (Вадим Кирпатий), троє непорушних тіней за чорним столом. І лист із Порт-Артура. Згодом із марення з’являється Вона, Манюся (Анастасія Ґудзь). І лише згодом глядач розуміє, що це історія про Манюсю і чоловіків, з якими вона була. Чи, може, це все ж історія про Массіно і його любов до неї? Протягом вистави тіні з-за столу по черзі оживають і виявляються різними чоловіками Манюсі. Але жоден – крім Массіно – не був для неї лицарем. А Массіно… Здається, він назавжди зламаний її втечею і лист із Порт-Артура лише додав болю.

«Того вечора я дуже багато реготалася. Занадто багато. Тоді не знала, що це мій останній регіт. Я пішла. Ця ідея здавалася мені приголомшливою, я ще ніколи не вчиняла так безумно і впевненно.

Потім нові світи, нові пригоди, нові страждання, чоловіки, чоловіки, чоловіки, нові терпіння, вагання, страхи, болі, довіри і розчарування і ТИ, ти, Массіно мій, ти завжди був зі мною. Чому ти мене не зупинив? Чому ти дав мені піти? Я пройду цю дорогу через пекло щоб знову бути з тобою…або хто зна. Твоя Сойка.»

Режисерка: Федоріщенко ВалеріяХореографка: Софія Коренченко

Актори: Анастасія ҐудзьВадим КирпатийІлля СтаканчукМаксим НовгородськийДмитро Пастухов